Снимка: БГНЕС
fallback
Уволниха професор заради език на омразата. Ректорът на Софийския университет е прекратил едностранно гражданския договор на проф. Михаил Мирчев след подаден сигнал от студенти, че в лекциите си той проповядва ксенофобия и расизъм.
 
Сигналът е подаден от Студентското общество за равенство, уточняват от Bulgaria ON AIR. Мирчев преподава като хоноруван преподавател във Факултета по науки за образованието и изкуствата.
 
Етичната комисия започна проверка, която е показала, че в лекциите на Мирчев има "генерализация и едностранчивост по отношение на отделните етнически групи".
 
Самият Мирчев благодари на ректора проф. Анастас Герджиков и колегите си във Facebook. Той пише още, че ректорът е проявил лично желание да бъде максимално балансиран, но осъзнава, че е бил подложен на натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

анонимен

преди 3 години

От известно време имам усещането, че това което мисля за правилно се оказва грешно според общото мнение. Та така и с този преподавател. Всеки трябва да може да изказва и защитава мнението си. При нас ако критикуваш и си прям значи си грубиян, расист,нетолерантен и т.н. Не знам защо спряхме да наричаме нещата с истинските им имена???

58

възмутен съм

преди 3 години

да кажеш на бялото бяло , да наречеш тази етногрупа както си се нарича от векове и са ги нарекли византииците асигане - недосегаемите , извинявай ама и те имат дума за хора не отяхната раса гадже що не ги санционират ама стигаме до това което обяснява професора не са четящи пишещи първи стават безработни

57

БПФ

преди 3 години

Иначе и днес четем за малолетни ***, пребили и нападнали възрастна женица в София :( Иначе професорът е враг 1 на либералната демокрация, защото говори истината.Разбира се, виновни сме ние, нормалните хора, задето не осъзнахме навреме докъде води търпимостта към *** и ***.

fallback