Снимка: Издателство "Пурко"

Онлайн семинар "Затруднения при четенето" ще се проведе на 11-и декември от 14.00 часа. Лектор ще е Диляна Лулчева, логопед и възрастов психолог, а входът за събитието е свободен, с предварителна регистрация.

Семинарът е насочен към родители, които искат да добият допълнителни знания относно развитието на четивните умения на детето в корелация с когнитивното му развитие.

Той ще е полезен за родители, които търсят нови умения и похвати за стимулиране на процеса на четенето. За успокоение на всеки родител и с цел идентифициране на проблем в неговата ранна фаза, по време на семинара ще има информация при какви ситуации и поведение е хубаво да се потърси помощ от специалист.

Темите, по който ще говори Диляна Лулчева са умения, върху които стъпва ограмотяването. Фази на четенето – подходящо стимулиране на детето в началните фази у дома, модели за ранно ограмотяване. Семинарът ще продължи с въпроса кои са алармиращите симптоми, при които е хубаво да се потърси мнението на специалист.

В събитието ще участва също Десислава Йорданова, автор на книгата "Ема. Един прекрасен ден", която използва в проекта си пиктограми и текст като нов инструмент, които може да се използва в процеса на усвояване на уменията за четене и разказване. В рамките на семинара Десислава ще ни разкаже за проекта и възможното му приложение.

Диляна Лулчева завършва логопедия, възрастова психология и психолингвистиката в Лудвиг-Максимилианс Университет в Мюнхен. Работи вече над 10 години в България. През 2014 година основава център за работа с деца със специални обучителни потребности "Бърборела", където през последните години със своя екип работи с широк спектър от затруднения в развитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase