Снимка: БГНЕС
От днес започва онлайн обучението за всички ученици. Присъствените занятия се преустановяват до 21-и декември със заповед на здравния министър.
 
Учениците ще се върнат в класните стаи най-рано догодина, тъй като веднага след това ще излязат в коледна ваканция. Тази година тя ще бъде с два дни повече от предвиденото в първоначални график и ще започне от 22-и вместо на 24-и декември. Идеята на МОН е на 4-и януари в класните стаи със сигурност да се завърнат учениците от начален етап, а по-горните класове по график.
Още по темата
 
През следващите три седмици училищата трябва да организират дистанционно обучение. Ако то се изпълнява синхронно, часовете ще бъдат по-кратки от присъствените, за да не се задържат децата дълго време екраните. Децата в начален етап ще имат часове, които трябва да бъдат до 20 минути. Заниманията за пети, шести и седми ще са по половин час, а за всички от осми клас нагоре – по 40 минути.
 
Детските градини също ще останат затворени до 21-и декември. Голяма част от общините у нас обаче ще имат дежурни забавачки за децата на медиците, които са на първа линия. Просветният министър пък издаде заповед, с която детските градини също могат да провеждат онлайн занимания за малките, но само с участието на родител.
 
Студентите също ще продължат да учат онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase