Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Първи ще бъде възстановен учебният процес в детските градини. Най-късно на 21 декември ще отворим градините, каза пред бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

„В училищата няма смисъл да се връщат децата за 22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на училище на 4 януари“, добави министърът, като уточни, че завръщането на учениците в клас зависи от епидемичната обстановка.

„Няма съмнение, че децата малко или повече са преносители на коронавируса. Трябва да намалим средата на епидемично въздействие. Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави затвориха училищата“, каза Вълчев,цитиран от БГНЕС.

„В последните седмици имаме много заразени учители, имаме и смъртни случаи, най-важното е да съхраним здравето на учителите“, посочи той.

По думите му образователните пропуски може да се компенсират през юни месец, но животът на хората не може да се компенсира.

„Имаме компенсаторно обучение в електронна среда, някъде е по-добро, другаде не толкова… В детските градини нямаме ефективна възможност за обучение в електронна среда, то не е и подходящо за градините“, подчерта Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 3 години

"Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави също не са затворили образованието и детските заведения, освен това посочените държави са от най големите в Европа и имат общо над 100 млн. население. Мисля че има и от малките страни дето не са затворили училища и детски градини. Но училищата за по големите деца поне могат да работят дистанционно. Какво да правят родителите на малките деца до 10 годишна възраст, това е въпроса.

60

Анонимен

преди 3 години

Да но за същите 24 лева на ден продавачките от хранителните магазини и останалите работещи ходят на работа и не са прекъсвали нито ден. На всичкото отгоре голяма част от хората които не са спирали да работят и то долу горе за същото заплащане имат и малки деца които освен всичко друго не са опасни за персонала, което се видя. Значи едни работят други вечно във ваканции. На Запад детските градини не са затваряни сега през есента а на много места не бяха затваряни и пролетта а също и началните училища.

59

Анонимен

преди 3 години

Много ми е интересно как ще накарате детските градини да се върнат на работа като те свикнаха да са непрекъснато във ваканция. Ми като им дадете по 24лв. на ден което е повече от заплатата на персонала и те ще искат да има непрекъснато локдауни и леличките да живеят а родителите на деца и останалите данъкоплатци да умиргат, То така се получава защото Сачева от къде ги взема тия по 24 лв. на ден да раздава. Да не ги взема от нейната сметка, взема ги от останалите работещи хора за детските градини

fallback