Снимка: БГНЕС

Две дежурни детски градини ще се грижат за децата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от Covid-отделенията в софийските болници.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е предложила тази възможност на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в тези отделения.

Над 80 са децата на медиците, за които до момента събрахме информация и ще осигурим грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от коронавирус, съобщи столичният кмет.

Децата на медиците ще бъдат в 124-а и 117-а детска градина, като до края на седмицата ще бъде направена необходимата организация за приема на децата.

124 детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117 детска градина в "Младост" е до Окръжна болница "Св. Анна" и "Софиямед".

Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях, заявява Фандъкова.

 

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 месец

Наистина това е най-малкото, което може да се направи. А най- голямото да сме отговорни и да не мислим, че лекарите ни са длъжни да ни търпят "иху-аху" и безотговорното ни поведение.

27

Анонимен

преди 1 месец

Не са под карантина медиците, само ако имат симптоми тогава.

26

Анонимен

преди 1 месец

Продавачите кво да кажат, като имат деца? И хранителните ли затваряме, а другия мед персонал кво прави, дето не е ковид?