Снимка: БГНЕС
fallback
Преди дни от Министреството на образованието и науката обявиха, че маските в час за учениците от 5-ти до 12-ти клас стават задължителни. Родители все още продължават да разсъжават по темата, предаде Нова тв. Нагласите и мненията са различни и често противоположни. От одобрение, до това, че решението е безсмислено или пък крайно закъсняло.
 
Николай е баща на три деца. Те са на възрасти 5, 8 и 13 години. По желание на родителите си, вече от две седмици никой от тях не ходи на училище и детска градина. Причината за тяхното решение е покачващият се брой на заразени от коронавирус - както в училище, така и в обществото, казва бащата. според тяхното семейство риска е прекалено голям.
Oще по темата
 
"Средната се обучава отделно, а голямата в момента се обучава с класа си, но после ще се отдели от него, в момента, в който те се върнат в училище", казва Николай.
 
За това, че децата не трябва да се връщат физически в училище, той бил убеден още по време на извънредното положение. Съпругата му не била толкова убедена. Затова преди да ги спрат от училище, наблюдавали и сега не съжаляват, въпреки решението учениците вече да носят маски и в час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Димитър

преди 3 години

А защо само публикувате само мнението на Николай? Редно е безпристрастно да изложите и мнение от родител, който държи децата му са са присъствено на училище.

11

Анонимен

преди 3 години

Тук при нас са задължителни на всякъде по всяки време за всички на 3г. И в клас и м межучасие и на плажа. Колкото и да е глупаво всички спазват.

10

9999

преди 3 години

До ПрограмистАми просто в истинските демокрации СПАЗВАТ правила и закони, тук всеки разбира от всичко и е недосегаем и вероятно БЕЗСМЪРТЕН!!!

fallback