Снимка: БГНЕС
fallback

14 учители от 51-во училище "Елисавета Багряна“ в София са в болнични с коронавирус, това е около 16% от учителите. Карантинираните паралелки са две. Учителите излизат от строя, а не учениците, каза Асен Александров, директор на училището.

По думите му каквото и да се направи, няма полезен ход.

Присъственото обучение ще приключи заради липсата на учители, както в болниците е проблемът с персонала, а не с леглата, така е и с учителите, смята той.

„Или родителите, или учителите, едните искат дистанционно, другите искат присъствено... И болни с коронавирус учители преподават онлайн. Банката с учителите не е безкрайна“, допълни той пред БНР.

Той призна, че много от учителите, които е търсил, не желаят да влязат в час, за да заместват болните си колеги.

"Редно е решенията да се вземат на регионално ниво. Да има задължителни и препоръчителни изисквания... Ситуацията е много тревожна и без пълно разбиране, без подкрепа няма да се справим“, добави Александров.

По думите му в малките населени, където има няколко болни учители, няма смисъл от дистанционно обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Полезен ход

преди 3 години

При условие, че имаме поголовно разпространение на вируса в цялата страна, за каква диференциация (дискриминация) по места говорим? Всички са българи-в малки и големи населени места. В малките пък здравеопазването е на много ниско ниво, така че риска не е по-малък.

26

Анонимен

преди 3 години

Учителите винаги са го отнасяли, особено по-възрастните, при всеки сезонен грип. Един преподавател по основен предмет, като български или математика, води обикновено цял випуск, което означава, че днес може са влезе в 5 различни класа за по един час. А срещу него седят 25 ученика и кашлят, кихат и плюят наволя без маски, щото им се "скривали усмивките". За целия ден това са над 125 различни деца, контактни само с един преподавател. Това не е правилно!

25

Анонимен

преди 3 години

Точно болни от ковид учители няма как да работят - кашлицата е непреодолима, не можеш да дишаш нормално, камо ли да говориш, да обясняваш, да преподаваш...

fallback