Снимка: БГНЕС
fallback
Собствениците на езикови школи, занимални, образователни центрове и творчески работилници настояват заниманията по време на пандемията от коронавирус да не се прекратяват. От браншовата асоциация припомнят, че пълното им затваряне през месец март ги е изправило пред опасност от фалит. Собствениците на школи заплашват, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци, ако бъдат принудени да прекратят работа си, пишат от Нова ТВ.
 
"Водя детето си в различни школи, арт работилнички, включително в частна занималня, защото миналата година не се получи добре с тази,която беше в училище. Сега обаче те трябва да затворят, което е проблем и за родителите", заяви майка на дете, което няма да може да посещава любимите си занимания заради ограниченията.
Oще по темата
 
"Оказа се, че мога да заведа детето си на кино, но не и на занималня", възмути се тя.
 
"Има различно отношение към това как се прилагат противоепидемичните стандарти, които се изискват в момента. В едно училище те са общи и почти няма контрол за това как се прилагат. Към частните образователни институции изискванията са по-високи и стандартът е много по-висок, защото всеки си пази хляба", каза един от собствениците на частна образователна институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

минаващ

преди 3 години

Паразитен гравитиращ бизнес. Като омекотител за пране - не пере, само мирише. Идеален за амбициозни родители, които нямат време за децата си. Вид извинение и лично успокоение. Ала бала и дайте бала пари

19

Българин

преди 3 години

Собствениците заплашват, че ще спрат да плащат осигуровки и данъциТОВА КАКВИ БИЗНЕСИ СА? Много мутренско е да ЗАПЛАШВАШ. Също винаги са лъгали какото държавата с укриване на данъци и осигуровки КАКТО и техните служители роби на ниски заплати. КАКВО ПЛАШАШ И ЗАПЛАШВАТ? ЕДНО ЗТВАРЯТ ДРУГО ОТВАРЯТ не са за жалене Бизнеса винаги ще намери пролука и изгодата и далаверата.

18

123

преди 3 години

Две години бях принудена да плащам за частна занималня, поради липса на места в училищната. Нацвъкали са ги близо до училищата и само досаждат с листовки на всички родителски срещи. Сладък бизнес, солидна сумичка срещу посредственно качество!!! Спрях го преди две години и ако има нужда ходи на индивидуални уроци, предимно по матемтика. Така че, хич не ми дреме за "Забавачките", Да си харчат сега спестяванията от високите такси.....

fallback