Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на образованието Красиимр Вълчев отново настоя, че училищата не трябва да се затварят първи.

По думите му това е лесно, но е от последните мерки, защото обучението изцяло в електронна среда не е най-доброто.

Oще по темата
Според него решението да учат дистанционно от гимназиалния етап, което влиза в сила за 2 седмици, е балансирано.

За по-малките ученици той уточни, че 15 училища от 1 до 7 клас са поискали да учат дистанционно и на всички е разрешено.

Четирима учители за последните 20 дни са починали от коронавируса, съобщи Вълчев на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването за разпространението на вируса и изказа съболезнования.

Според него училищата не са местата с най-голяма заболеваемост, като допусна, че при много младежи заболяването протича безсимптомно.

Според министъра занималните трябва да останат да работят. 

Следят се 16 страни, за да се вземе адекватно решение за образователната система. Засега три от тях са затворили училищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

българин

преди 3 години

Две години съм служил в казармата.По цял ден маршируване,козируване,глупотевини всякакви.Излязох оттам все едно като от джунглата!Част от наученото в гимназията го бях забравил!А с какво поведение бях-още ме е срам.И все пак следвах и завърших с приличен успех.И всички бяхме така,не само аз.В първи курс колежките ни гледаха с недоумение на идиотщините ни,после наваксахме-заприличахме и ние на културни хора.Та лека полека нещата се оправят.Природата оправя почти всичко няма да са неграмотни.

110

Оффф

преди 3 години

Минат ли малките дистанцоинно, ще е катастрофа. Някой има ли представа що е то начален етап. Ще обрекат децата и ще останат неграмотни.Защо не затворят моловете ?

109

Анонимен

преди 3 години

Вълчев нищо не решава, той просто играе роля в постановката. Режисьорите са други.

fallback