Снимка: БГНЕС
fallback

Тазгодишният 15-и септември за първи път ще се проведе в условията на извънредна обстановка, спазвайки се строги противоепидемични мерки.

Oще по темата

Тържествени празненства ще посрещнат само децата от първи, пети и осми клас, а останалите ученици ще се срещнат направо в класните си стаи.

Децата са задължени да носят маски в общите помещения на учебните заведения и  могат да ги свалят в класните стаи, докато за учителите е необходимо да са с маски и предпазни шлемове през цялото време.

Заради изискването да се ходи с маска на училище, много родители излязоха на протест пред МОН и МЗ. Сред притесненията на  хората са, че новите мерки срещу вируса биха нанесли психически травми на децата. Те се позовават на проучване, което доказвало, че носенето на маски е вредно.

Министърът на образованието Красимир Вълчев успокои, че децата ще бъдат най-много 30 минути с  маска в училище.

Преподавателите се подготвят при необходимост да се премине на дистанционна форма на обучение, а има деца, чиито родители са заявили желание още в началото на годината те да бъдат на такава.

Според информация на МОН за първи път ще прекрачат прага на училището близо 59 000 първокласници, а общият брой на учениците в страната са 717 000 деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Чудя се как ли ше гледат на първия разболял се ученик ако учителката почине

14

офф

преди 3 години

До Анонимен 11 ***, Ккаво като са по 2 на чин? В стаята са поне 20. Епидемия в БГ няма и децата не са застрашени от икономическия вирус к19!

13

офф

преди 3 години

Оставете децата да се радват на училище! Стига преиграване, алчни политици!

fallback