Снимка: МОН
fallback

Седем медала спечелиха българските участници на Европейската младежка олимпиада по информатика. Състезанието се проведе дистанционно в дните между 1 и 6 септември. В надпреварата се включиха над 80 ученици от 27 държави, като всяка страна имаше възможност да участва с по два отбора, съобщиха от МОН
 
За първия български отбор сребърни медали завоюваха осмокласниците Деян Хаджи-Манич и Веселин Маркович от Математическата гимназия "Д-р Петър Берон"- Варна. Бронзов медал спечели Велислав Гърков (8 клас) от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски".

Първият отбор беше ръководен от проф. д-р Каталина Григорова от Русенския университет "Ангел Кънчев" и Илиян Йорданов от Факултета по математика и информатика към Софийския университет "Св. Климент Охридски".
 
От втория отбор сребърни отличия заслужиха Ясен Пенчев (8 клас) от ПМГ"Академик Иван Гюзелев" - Габрово, Даниел Койнов (7 клас) от ППМГ "Нанчо Попович" - Шумен и Михаил Банков (9 клас) от МГ "Гео Милев"- Плевен.

Осмокласникът Юлиян Славчев от СМГ спечели бронзов медал. Ръководители на втория отбор бяха старши учителят Юлия Димитрова от МГ "Д-р Петър Берон" - Варна и Димитър Добрев от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Домакин на тазгодишното издание на олимпиадата беше Грузия. Участието на българските отбори се осъществи от Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ss

преди 3 години

Браво, само напред и нагоре!

20

Анонимен

преди 3 години

Хубаво, че българските математически гимназии още "коват кадри". Преди 20-30 години ФМИ беше от МГ-тата в Плевен, Добрич, Варна, Шумен, Ямбол, СМГ и НПМГ. А после 80% напускат България. Където и да работиш те изстискват, приятели, само че в България ти трошат и нервната система да се ядостваш с недомислици и да те управляват хора, които освен, че са братовчеди на братовчедите си, друго не могат. Успех на децата и да търсят предизвикателствата, да им е интересно. Не всичко е пари.

19

До 21:

преди 3 години

Как няма значение къде ще работят?Пожелавам ти да имаш една красива и образована дъщеря/внучка, да я отгледате с любов, грижи и внимание; да отделяте от залъка си; да стоите по нощите когато е болна и накрая да отиде в САЩ и да се омъжи за някой красавец като Флойд.

fallback