Снимка: БГНЕС
fallback
По-малко от месец остава до старта на новата учебна година, която ще започне в условията на продължаваща епидемиологична обстановка. Все още продължава да се обсъжда дали ще трябва задължително всички да са в клас или може някои от децата да се обучават дистанционно. За момента от МОН предвиждат от вкъщи да учат само децата с медицински проблеми. Но родители настояват всеки от тях да има право да прецени дали да пусне детето си на училище.
 
"Детето ми е абсолютно здраво, но то живее с възрастните ми родители. Това би ги изложило на риск. Затова подготвихме петиция сами да решаваме дали да пуснем децата си на училище", каза родителят Румяна Драганова пред NOVA. 
 
"Учителят говори с учениците, пише, дезинфекцира стаята. Няма как в същото време да контактува с още 4-5 деца", коментира Асен Александров, директор на 51-о СУ "Елисавета Багряна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 3 години

И аз съм така, през 2 седмици са болни моите, аз съм с хроничен бронхит, имаме възрастни родители при които често ходим. Направо настръхвам какво ще има да става. Трябваше повечето деца да си тръгнат пак дистанционно, а само най-малките и там където има практически обучения и е невъзможно да са изцяло он-лайн, да има и присъствие.....Толкова е просто решението, ама нали имаме куп измислени "експерти" и чиновници-калинки, откъде толкова ум:((((......

55

Майка

преди 3 години

До никакво споразумение не стигнаха родителите и Вълчев за дистанционно обучение.Сега накъде?И ние ли да излизаме на протест пред МОН, не знам.Не искам да си пусна децата присъствено, много боледуват и ме е страх, имам вкъщи и възрастни и болни родители.Моля ви, напишете и вашето мнение! Благодаря!

54

Бивш даскал

преди 3 години

Само след две до пет години ще си биете главите с резултатите от това "дистанционно"...Но ще е късно!

fallback