fallback

Над 16,5 млн. лв. ще бъдат отпуснати за модернизирането на 160 училища.

"За да могат младите хора, децата, учениците, след това като ги обучиме добре, да излязат на протест“, пошегува се премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството, което се проведе чрез видеоконферетна връзка.

"Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България", написа след това той в социалната мрежа Facebook.

"За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв. Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката", обяснява Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 3 години

Вдигнаха заплатите, но пенсионерите останаха в училище. И на много места това не е от липса на учители, а шуробаджанащината и вечните директори. Особено в малките населени места. В наше село половината даскали са пенсионери, а училището тук е основен работодател. Получават над 1300 заплата и над 700 пенсия - над 2000 месечен доход . Един млад учител едва връзва 800-900 на месец. И в тази ситуация, когато пенсионерите са рисков фактор те не само остават в училище ами ще "спасяват положението".

78

Анонимен

преди 3 години

За средните училища тази сума е смешна. Ако я хвърлите за тези в столицата има файда, но основните и средните училища с изключени на тези в пет големи градове едва събират по 20 ученици за паралелките. Вдигнахте заплатите на учителите, но нека мин.Вълчев ви направи справка колко пенсионери преподават математика, физика, БЕЛ, химия. Дайте пари за материална база на ВУЗовете, че е от 70-80-те години на миналия век. Не виждате ли, че масово абитуриенти отиват да учат в чужбина, г-н премиер?

77

Анонимен

преди 3 години

Тези пари, дето ги давате, няма да стигнат за издръжката само на СУ! Направете си сметката, че качествените преподаватели отидоха да преподават в чужбина и напр. в ЮФ на Софийския университет останаха професори като напр. Близнашки и Киров. Може би само УАСГ си запази преподавателите, докато Право се преподава в почти всички ВУЗове, включително и в ЮЗУ-Благоевград и немалко полицейски висши офицери, дори и ексмин.Маринов, са негови възпитаници.Премиерът и гл.прокурор са "Магнаурци" от Симеоново

fallback