Снимка: БГНЕС
fallback

Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение, обяви  министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Комисията по образованието и науката.

Според него това решение е единственото логично в тази ситуация, съобщава "Фокус".

Oще по темата
"Факт е, че обучението в електронна среда не може изцяло да замести присъственото. В същото време ние трябва да работим и разработваме правила за функциониране на системата в тези условия. Те ще бъдат най-общи по отношение на организацията и конкретни по отношение на така наречените здравни протоколи", посочи Вълчев.

Той поиска да се създаде организация, с която училищата ще трябва да имат план за организация на работа, за да превключат при необходимост за обучение в електронна среда за кратък период.

"Било то 3,5 или 7 учебни дни. Надяваме се и здравната система да има този капацитет бързо да направи анализ на ситуацията и като види здравния протокол да види каква е средата на контакт", каза още Вълчев.

Той посочи, че голямо внимание ще бъде обърнато на дезинфекцията в училищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

ДО 77

преди 3 години

Каква забавачка бе, идея си нямаш какви са програмите в други страни! Тук родителите работят за 600-750 лв. чисто, нямат пари за лаптопи на две деца, само по англ. език в 3-ти клас имат по 30 нови думи на час! Нетът забива, малките не могат сами... Пълна лудница, родителите на работа, учителааките звънят и си мислят, че всички са в къщи като тях!

70

Анонимен

преди 3 години

Разбрахте ли, повечето учители са на възраст. В ромските села повече от половината персонал са пенсионери. Нали знаете там как се учи. Колко деца има в клас. С дистанционното е супер. Ром нема комп. Даскалите си седят дома. Има училища, в които не е проведено никакво дистанционно. Нито са раздадени работни листове. Пенсионерите така са си получили пенсии и заплати. Един пенсиониран учител получава около 1300 лева заплата и около 700 лева пенсия - 2000 лева държавна пара. А вие кредите теглете.

69

стига бе

преди 3 години

Спрете да обиждате децата - по умни са и от вас и от министъра

fallback