Снимка: БГНЕС
fallback
Излязоха резултатите от второто класиране на кандидат-студенти за прием в Софийския университет "Св. Климент Охридски".
 
След втория етап на класирането 1027 кандидат-студенти са приети в Алма матер. Сега те могат да потвърдят специалността, в която са класирани или да се запишат за трето класиране от 15 до 17 юли включително.
 
Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото, което е окончателно.
Oще по темата
 
Записването на приетите кандидат-студенти се извършва в отдел "Студенти" на факултета, в който те са приети. За да се ограничи опасността от разпространение на COVID-19, записването се извършва по график за отделните факултети.
 
Резултатите от третия етап на класиране ще излязат на 21 юли, а срокът за записване е от 22 до 24 юли включително.
 
Тази година общо над 10 000 кандидати са подали документи за прием в най-старото висше училище у нас. Най-много от тях желаят да следват "Право" редовна форма. На второ и трето място се нареждат специалностите "Психология" и "Софтуерно инженерство".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Защо

преди 3 години

всички се бутат в тая Психология не мога да разбера. Колко психолози трябват на едно училище. Като си хванат 2-*** и се пенсионират там. Разбирам че се завършва лесно, но е ясно че някой от Софтуерно инженерство примерно ще взима 5 пъти по-голяма заплата като завърши. Университете бълват ненужни кадри. Друг пример 200 човека счетоводство завършват всяка година в Свищовския университет. EPIC!!!

3

Яшо

преди 3 години

Давайте по-бързо печатайте дипломите, че колцентровете и шеред сървисис центровете чакат на опашка да ви дадат заветните 2000 лв.

2

sperko

преди 3 години

Дано след 4-5 години завършат в по-стабилна икономика.

fallback