Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Изучаването на християнската религия влиза в българските училища. Светият синод е готов с изработването на учебниците.

Очаква се единствено заповедта на просветния министър Красимир Вълчев.

Учебниците ще бъдат разпространени в началните и средните училища, както и в епархиите на Българската православна църква за предстоящата 2020/2021 учебна година и ще бъдат раздавани безплатно на учениците.

Темата коментирахме с иконом Николай Георгиев, говорител на Светия Синод и доц. Костадин Нушев, преподавател в Богословския Факултет на СУ.

Bulgaria ON AIR потърси гледната точка и на директора на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 3 години

https://dnes.bg/obrazovanie/2020/07/05/viarata-vliza-v-uchilishte-predmetyt-religiia-predpochitan-ot-1-i-4-klas.455563

119

Читател

преди 3 години

Не разбирам, защо толкова много жлъч се изсипва за това. Този предмет ще е СИП и ще запознае децата с православието,структурата, обичаите и традициите му, не виждам нищо лошо хората поне да се запознаят малко с учреждението, което ни е крепяло като нация във вековете на робство от поне информативна гледна точка, защото това е целта му, а не от богословска. И за вещите и много запознати, в светски и доста развити държавици като Франция, Германия, Испания има вероучение в училищата им.

118

Анонимен

преди 3 години

Тоа Иконом знае ли как Християнсвото идва по нашите Земи , по-най зловещия начин който отказва да стане християнин бива убит реално заклан като пилеТочно за тва се крие щото е Срамно Позорно и Зловещо , би било хубаво да се направи Филм за тва Събитие като филма Време разделно примерно

fallback