Снимка: БГНЕС
fallback

Просветният министър Карсимир Вълчев заяви, че не се притеснява от проверката, образувана срещу него за конфликт на интереси.

Знам какво съм подписвал, съпругата ми няма пиар агенция, никога не е имала. Имала е нещо общо с такава фирма преди 11-12 години, посочи той.

Вълчев е категоричен, че не може да влияе върху пазарния дял за учебници.

Oще по темата
По думите му те се избират в процедура от много други хора и МОН не влияе на избора на учителите.

Вълчев каза още, че средствата за учебници, които плаща държавата, са намалели в последните 10 години.

Един път съм върнал оцененото от системата - миналата година учебниците по история за 10 клас, заради благовидното отношение към периода на комунистическия режим, каза той.

Коментарът на Вълчев е по повод производството за конфликт на интереси, образувано по публикации в интернет медия. Според тях изпълнителният директор на Фондация "Просвета" Мария Карабельова - Маргаритова, е кума на Красимир Вълчев и същевременно е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество.

Мария Карабельова си има собстена линия на развитие, отделна от моята. Нямаме договорни отношения, аз и тя да сме подписвали или с всички визирани компании, подчерта Вълчев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Герберастката проказа продължава да убива България мъчително....

15

Нели

преди 3 години

Как точно ги спаси децата? Да, не повтаряха годината, но и не научиха много. Дистанционното обучение до голяма степен се изнесе на гърба на родители и деца...Особено децата в прогимназиален курс, те бяха най-затруднени. Не пишете небивалици, моля! И не считам, че е най-добрият вариант за Министър на образованието.

14

Анонимен

преди 3 години

И тоя ли е поапвал на аванта

fallback