fallback
Общ преглед
 
Седмокласниците писаха върху произведение на Братя Мормареви на последната задача от Националното външно оценяване по български език и литература.
 
Учениците писаха върху романа "Задача с много неизвестни", съобщава Нова тв.
 
Изпитът започна днес в 9:00 ч., като на НВО се явиха близо 60 000 седмокласници. На него беше изтеглен Вариант 1 от изпитните теми. Учениците имаха 150 минути, за да се справят с двата модула - тест и преразказ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Мама,

преди 3 години

Много жалко.Още по-жалкото е, че имате мнение за нещо, което не познавате.Да подесетим - втората част от НВО по БЕЛ е "преразказ на непознат текст". Налага ли се да се поединадесетя? Понеже ако хскте на 7 години, досега щяхте да разберете.

33

Мама

преди 3 години

Горките деца! Аз съм чела доста, но за тази книга сега чувам за първи път... Дано децата да са я изучавали в училище или поне да е била в списъка с книгите за лятото преди да започнат 7-ми клас иначе не виждам никаква полза да затруднят децата по такъв начин, при положение, че ние в седми клас изучавахме прекрасни произведения на големи класици. Не се смятам за книжен плъх, но и не е необходимо да бъдеш, за да станеш добър и интелигентен човек.

32

Анонимен

преди 3 години

Моите деца четоха две книги на братя Мормареви и им бяха интересни. Това е в рамките на настоящите 10 години. Но у нас се чете и се разговаря, вкл. за минали времена. Който по принцип е скаран с четенето, ученето и мисленето, нищо не му е интересно.Текстът е хубав за преразказ.

fallback