Снимка: БГНЕС
fallback

До 20% от учебните часове по различни дисциплини да могат да се провеждат дистанционно по време на извънредни обстоятелства, предлагат от Министерството на образованието и науката.

Предложението е обсъдено по време на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на образованието.

Oще по темата

Предложението на просветното министерство се отнася само до училищата, в които дистанционното обучение е преминало успешно, и до тези от тях, които имат възможност и желание да приложат като иновация една пета от обучението да е онлайн, обясни  пред БНР директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов.

"Най вече в класовете след 5-и, нагоре към 12-и. В начален етап (на обучение – б.р.) това не би могло да се приложи. И без друго учениците, които в момента са ученици, след 10-ина години ще живеят изцяло с дигитални платформи".

Тепърва предстои проектът на просветното министерство за изменение на закона за училищното и предучилищното образование да бъде подложен на широка дискусия.

"Най-вероятно доста, в общественото пространство, в образователните среди, и навсякъде", предположи Стаматов.

Отговаряйки на въпрос за реалистичните срокове за въвеждане на тези промени, той каза: "При едно бързо развитие на нещата би могло и тази учебна година, която предстои да бъде факт. При по-песимистичният вариант – от втория срок на следващата учебна година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До 18 Анонимен

преди 4 години

Не мога да стана даскал, защото нямам връзки. Няколкократно опитвах - но греда!

18

Анонимен

преди 4 години

Стига с тези лекторски и ваканции! Засрамете се! Ами станете и вие учители тогава! Ами те хората искаха да си вземат платената отпуска от 16 март, но ги натиснаха да работят заради децата ви! Ето можеше от 15 май да тръгнат на работа и даже и лятото да работят. Кой ги пита тях?Искате 20% ?Ами елате ги учете и вземете всичко! Имам една позната се скъса от работа, ама лекторските не ги плащат!Работи като хамава.В у-ще Вазов в Плевен -там Митев лекторски не плаща.Държи се с учителите като с роби!

17

Анонимен

преди 4 години

Биг Тийчър вижда всичко и Биг Тийчър ще бъде на всеки ученик в джоба, на смарт телевизора, на лаптопа.Кошмарите на всеки ученик се сбъдват.

fallback