Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Около 40 000 деца от семейства, които имат нужда от помощ и са записани в 8 клас, ще могат да получат по 250 лева.

Oще по темата
За това са нужни 11 млн.лв. от бюджета, пресметна социалната министърка Деница Сачева, която е автор на идеята да се отпуска помощ не само за първолаците, но и за осмокласниците.

Помощта ще бъде раздадени на два пъти - първият транш за началото на предстоящата учебна през септември, а вторият - през втория учебен срок.

Предложението за помощта ще бъде внесено за обсъждане в НС от парламентарната група на ГЕРБ.

Целта е се помогне на родителите да закупят учебници и пособия, за да може децата да не отпадат от клас, обясни социалната министърка Деница Сачева.

Критериите за отпускане на помощта за осмокласниците ще са същите като тези за първолаците, а именно доход от 450 лв. на член от семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Какъв процент от тези деца са етнически българчета?Защо не им дадат тази помощ едва когато завършат осми клас и докажат знания чрез изпит. Изпитът може да бъде писмен, чрез онзи тип относителна временна анонимност, каквато има при кандидатстудентски те изпити.Който е усвоил знанията за осми клас, той да получи пари.Защото иначе няма логика. Децата имат нужда от дрехи, обувки, тетрадки и други учебни пособия също и в началото на седми, в шести и т.н. клас.

12

Даскал Пандо

преди 3 години

Предимно хохавели.

11

Ямболски цървул

преди 3 години

40 000 църнечита ще получат помощи,които ще бъдат дадени за бира и кебапчета от мамите и татите им.А за белите им връстници-потупване по рамото!

fallback