Общ преглед
Тази сутрин в МОН беше генериран вариантът за матурата от 11 млн. комбинации. За съчинението или есето, което е 41-и въпрос, се падна тема 18.

Това е темата на интерпретативно съчинение или есе, върху която ще пишат учениците. Каква точно е тя, ще разберем след като изпитът приключи.

Част от българските ученици прекрачват за пръв път прага на класните стаи след социалната изолация заради коронавирусната епидемия. Това става за задължителната матурата по български език и литература, която започва в 9 ч. Над 48 хил. ученици се явяват на матурата тази година.

Още по темата


Екип на Bulgaria ON AIR посети столичното 51-во училище, където разговаря с директора Асен Александров.

"Квесторите влизат до 8 часа в училище, учениците - между 8 и 8:45 ч. Училището е дезинфекцирано, подготвили сме 16 стаи, 137 зрелостници ще бъдат на матура - по 9 души в стая. Между учениците ще има поне 2 метра разстояние. Ще им се измери температурата, ще бъдат с маски и шлемове, ще влязат от два входа. В стаите може да свалят маските и да работят без тях", обясни Александров.

Този модел, с изключение на дезинфекцията и маските, сме го правили и друг път, отбеляза той в ефира на "България сутрин". Три секунди е времето, за което се измерва температурата, няма да има опашки и струпване, стана ясно още от думите му.

Асен Александров подчерта, че е почти невъзможно да изтече информация и някой да се подготви предварително за матурата. И посочи, че в цялата страна няма ученик, който да е поставен под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар