Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Изкуствен интелект ще помага в провеждането на онлайн кандидат-студентските изпити в УНСС.
Oще по темата


"Отложихме няколко предварителни изпита, които има нашият университет. Тръгнахме към по-модерно решение, което ще ни даде възможност да го използваме години напред. Надявам се то да даде възможност за отдалечено изпитване. Първо, да бъде идентифициран много ясно кандидатът - с неговата лична карта и лицево разпознаване. След това влиза в действие изкуственият интелект, който анализира шумове, движения на клавиатурата, зениците, камера, може да се води запис", обясни ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че още от началото на извънредното положение ръководството на университета разработва няколко плана, за да се съобрази с обстановката.

"Нашето ръководство взе решение семестърът да бъде изцяло онлайн до 26 май, когато той завършва. Много предизвикателства се струпаха пред нас", каза още проф. Димитров и подчерта, че не е имало проблем в УНСС с дистанционното обучение на студентите.

Честванията на 100-годишнината от основаването на Свободния университет за политически и стопански науки (днес УНСС) също ще се проведат онлайн.

"Нашият празник е на 21 май преди точно 100 години. Бяхме планирани доста неща, но това беше отново едно предизвикателство. Базираме нашата кампания онлайн и в социалните мрежи. Празник ще има, отлагаме присъствените събития, наградите и подаръците за началото на учебната година", обясни ректорът на УНСС в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Преди една-две години направиха ограда около УНСС. Защо? За да не претичат студентите от ТУ през обедната почивка и да завършат и УНСС!

9

До Вирус

преди 3 години

Искал си да влезеш в УНСС и не си успял...Ти си за рекордите на Гинес бе човек!

8

Анонимен

преди 3 години

Божей ,те си преписваха на предварителните ,когато имаше уж квестори , а пък сега ще ги дебнат

fallback