Снимка: БГНЕС
fallback
Училищата редовно се дезинфекцират и са напълно безопасне за провеждането на изпитите. Това увери образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв. 
 
Той каза, че училищата са осигурили маски за учителите, но няма да осигуряват за учениците, тъй като носенето им вече не е задължително.
Oще по темата
 
"Те са го направили до голяма степен още през март, преди да се вземе решение за извънредното положение. Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина", коментира още Красимир Вълчев.
 
В стаите ще има до 10 деца по време на изпитите. Ще се спазват всички мерки за отстояние, ще се прави дезинфекция, ще бъдат отворени повече входове, за да не се допуска струпването на децата преди и след изпита.
 

"Не би трябвало да има проблем, има достатъчно свободни класни стаи", каза министърът. 

 
Ще има по един квестор в стая. Обсъжда се да им се отпусне допълнително възнаграждение, но все още няма окончателно решение. Вероятно това ще бъде решено следващата седмица. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Уви

преди 4 години

Бъдещето е на простия човек. Не може 10 милиарда да са все умни. 100 милиона умни са достатъчни, за да движат науката и технологиите. Останалите да натискат копчета и да оперират лопати, метли или други високотехнологични инструменти. 1 милион менталисти и 9999 милиона слуги.Интелектът нито се създава, нито се унищожава. Неговото количество във вселената е постоянно. Само се разпределя между различен брой субекти.

24

Ало, джендъра

преди 4 години

Носенето на закрито все още не е отменено. Класните стаи не са на открито.

23

Анонимен

преди 4 години

А само преди тридесет години българинът беше готов и хляб да не яде, но да изучи децата си! Какво направиха с нас народе, защо така пренебрегнахме тази си черта в характера си и самото образование???! Нима мислиш българино, че простияя човек има бъдеще??!!!

fallback