Снимка: Pixabay

От днес - 27 април, онлайн се приемат документи за явяване на изпити на кандидати за студенти в Медицински университет - Плевен, съобщиха от висшето училище.

За първи път в историята си университетът организира и онлайн предварителни кандидатстудентски изпити за бакалавърски специалности на 9 и 16 май, заради въведеното извънредно положение и пандемията от коронавирус. Университетът приема документи на кандидатстуденти за явяване на изпити чрез сайта си от днес до 6 май.

Първият онлайн изпит ще бъде на 9 май /събота/ за кандидати, подали заявления за явяване на предварителния изпит на 22 март, който не се е състоял заради въведеното извънредно положение. Нужно е тези кандидати да потвърдят регистрацията си онлайн в срока за прием на документи /27 април - 6 май/.

Втората дата за явяване на онлайн предварителен кандидатстудентски изпит за бакалавърските специалности е 16 май /събота/.

Медицинският университет в Плевен има обучение по 14 специалности по четири магистърски и 10 бакалавърски програми.

Висшето училище разполага с две университетски болници, използва три роботизирани системи за учебна и лечебна дейност и за научноизследователска работа. Притежава уникален за Източна Европа и Балканите Телекомуникационен ендоскопски център с операционна база и виртуална зала с тренажори.


Подробности за кандидатстудентските изпити има на сайта на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase