Снимка: БГНЕС
fallback

Семестърът в УНСС ще приключи онлайн, като има готовност и изпитната сесия да се проведе дистанционно. Това заяви проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По отношение на кандидат-студентите проф. Димитров обясни, че изпитването е решено да се направи в онлайн среда.

"Ще се прави лицева идентификация на кандидат-студента, заедно с неговата лична карта, за да имаме гаранция кой точно е човекът, който се явява на изпит. Ще гарантираме провеждането на изпита“, увери ректорът.

УНСС работи по технологичното обезпечаване на процеса, като от университета уверяват, че въпреки, че ще е онлайн, изпитите няма да са по-лесни спрямо предходни години.

Увеличаването на семестриалните такси за обучение в УНСС е с около 7%, като основно са засегнати специалностите икономика и администрация и управление, каза още проф. Димитър Димитров.

Той обясни, че в последните десет години таксите не са променяни.

"Онлайн обучението, което провеждаме в момента, се оценява много високо от студентите. Има известна носталгия от присъствието в залата, но има емотиконки и чат за допълнителни връзки“, каза ректорът.

Проф. Димитър Димитров обясни, че университетът е успял да премине напълно към онлайн обучение в рамките на 48 часа.

"Онлайн обучението не може да замести изцяло присъственото обучение, но здравето на нашите колеги и нашите студенти е над всичко“, посочи още той.

Видеото с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Говорихте 15 минути и не можахте да попитате за държавния изпит на завършващите... кучета ти яли, по-добре да питаме ще има ли кандидат-студентски на хартия, въпреки че се разработва онлайн система. Така или иначе е време да загърбим ерата на Паисий Хилендарски и да започнем да използваме електроника в 21 век.

6

Анонимен

преди 4 години

Горанов ще стане доктор в УНСС.

5

Анонимен

преди 4 години

Само публикувайте IBAN. Може да се приключва семестъра с онлайн-банкирането!

fallback