fallback

Онлайн обучението се провежда успешно. Мнението е на родители и учители, а данните са от анкета, проведена от Асоциация "Родители" стана ясно в предаването "Директно" по Bugaria ON AIR.

С новия метод на преподаване родителите опознават повече системата на образованието и начина, по който децата получават много знания, смята Яна Алексиева от Асоциацията.

По думите ѝ към момента не е отчетен ръст на случаите на кибертормоз над деца.

От друга страна, учителят по български език и литература Цеца Петрова смята, че въвеждането на онлайн обучението се е осъществило с цената на много усилия, вложени от учителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Какво точно трябва да се разбира под "онлайн обучение". Повечето учители пускат по едно съобщение кой е урокът и каква е домашната работа, като изискват да им се изпраща на снимка или по имейл на файл, удобен за четене и проверка. Това не е обучение, а възлагане на самостоятелна работа. Удобно за учителите, но не и за учениците, особено за тези, на които предстоят матури.

7

СП

преди 4 години

Реалната работна седмица на учителите в условията на дистанционнообучение е много повече от 40 часа. Ефективността на обучението ще бъде много по-голяма, ако се осъществява синхронно, при спазване на учебния график, там където е възможно. В София напр. е възможно за над 95 процента от учениците.

6

Анонимен

преди 4 години

Онлайн обучението уврежда зрението на децата

fallback