Снимка: Pixabay
fallback
Над 600 деца в Бяла Слатина са принудени да учат по телефона, защото семействата им нямат финансовата възможност да осигурят нужните технически средства за електронно обучение, съобщава "Монитор". 
 
Учителите се свързват с родителите на тези деца по телефона, дават указания и поставят задачи на учениците за работа по учебниците и тетрадките. В началото цялата комуникация между учител и ученик се осъществява през родителя.
 
От учителите са разработени специални листи, които се дават на учениците от образователни медиатори и социални работници. Някои от учениците получават чрез съобщение готовите работни листи с изпълнените задачи за проверка. Останалите се носят от родители в края на седмицата в училището. Учениците се насърчават да гледат уроци по телевизията.
 
Очаква се от началото на следващата седмица още учени да бъдат включени в онлайн обучение, тъй като дарител е осигурил 160 таблета и 250 карти за достъп до интернет. За останалите 1836 ученици в общината вече се провеждат онлайн уроци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Такава масова кампания по облъчване на малките.

5

Анонимен

преди 4 години

До 3 АнонименЖивееш в свои измислен свят в който ти угаждат родителите с всичко. Знаеш ли , че много хора в провинцията са безработни и нямат възможности да купят компютри и телефони на децата си.

4

Нов

преди 4 години

Ти така ли си учил на газова лампа и със перо

fallback