Снимка: Pixabay
fallback

Удължава се неприсъствената форма на обучение в училищата най-веероятно до 13 април, пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение.

От просветното ведомство са уточняват, че решение за удължаване на ваканцията след 29 март все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването.

Занятията ще се извършват по електронен път.

Oще по темата

От образователното министерство отправиха указания за това как трябва да изглежда дистанционното обучение.

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение. При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.,

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Пълно е с учители пенсионери, защото увеличиха заплатите и сега никой не иска да се пенсионира! Един пенсионер взима в пъти повече от един млад учител. То няма лошо да работят, ама повечето отбиват номер. Тези, които истински работеха и се раздаваха, се амортизираха и се оттеглиха в заслужена почивка. Останаха кръшкачите, които си клатят краката в класните стаи. В тази ситуация много от тях си взимат болнични, други излизат в отпуск. В тази ситуация това е цинично!

24

до 23

преди 4 години

Вярно, че е пълно с пенсионери учители, но това е защото никой не искаше да е учител! Ще се сетите сега като ви удари гладът!

23

Мех

преди 4 години

Моето се справя чудесно с Онлайн формата на обучение. Отначало малко така докато се разбере как функционира виртуалната класна стая, ама нямам оплаквания.

fallback