Снимка: МОН
fallback

Ученици от Сливен настояват за обявяване на грипна ваканция. 256 подписа са събрани до момента в петиция под наслов "Грипна ваканция в Сливен“, която се разпространява в социалните мрежи. Желанието си да излязат във ваканция заявяват предимно ученици, но има и родители, които подкрепят искането.



Като основна причина за създаване на петицията участниците посочват големия брой болни деца и полупразните  класни стаи. Родителите пък се притесняват, че има болни, които ходят на училище само, за да си оправят оценките за срока и така разболяват и останалите ученици.

В петицията са отправени и призиви към здравните власти да обявяват най-после епидемия и да пуснат децата във ваканция, съобщи "Фокус".

Очаква се днес следобед на заседание на Областния оперативен щаб за борба Грип и ОРЗ, след като се разгледа актуалната епидемична обстановка, да стане ясно дали в Сливен ще бъде обявена грипна епидемия и грипна ваканция.

В Ямбол вече е обявена грипна ваканция до 5 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

7

преди 4 години

Браво ямболии , този път изпреварихте сливенските роми !" Кримските казаци пишат писмо до турския султан !"А Сливенските ромбоиди пишат до икономиста Вълчев " Има грип -има чилищи !"

11

Анонимен

преди 4 години

Едно време (1996-2000) пишехме петиции да не обявяват грипна, че имаме много за учене. Не ни уважаваха искането. Което не им пречеше после да ни удължат учебната година с 2 седмици.А, да - имахме вътрешен правилник: 5 неизвинени и си аут - към друго училище. 30 извинени и отиваш на изпити по всички предмети(като по повече от половината късаха за кеф). Не минеш изпит и си чал - в друго училище.Почнахме 24, завършихме 13. Уни минахме на шега. Сега сите 13 сме се реализирали доволно добре.

10

Не е само в Сливен

преди 4 години

И във Враца се правят на разсеяни за ваканцията. Престъпници. Правят се на интересни за сметка на здравето на децата.Да им се връща и повръща! Анти същества!

fallback