Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Зимната ваканция на учениците свършва и от днес те отново ще напълнят класните стаи. Но какви ваканции и изпити им престоят още през тази учебна година?

На 5 февруари (сряда) ще бъде тяхната междусрочна ваканция тази година, само един ден за сметка на дългата зимна почивка.

След това децата ще почиват на националния празник - 3 март (вторник), който е официален почивен ден и за всички в държавата. Извън класните ще останат и на другите официални празници - 1 май (петък) и 6 май (сряда), обобщи "Дарик".

През април пък е традиционната им пролетна ваканция. Тази година за учениците между I до XI клас последният учебен ден ще бъде 10 април (петък) и ще се върнат обратно в класните стаи на 21 април (вторник).

Дванайсетокласниците пък ще почиват само за Великден - от 16 (четвъртък) до 20 април (понеделник) включително.
 
Неучебни ще бъдат още 20 май (сряда) и 22 май (петък). В тези дни ще се проведат Държавните зрелостни изпити по Български език и литература и по втори предмет. Между 26-29 май са насрочени държавните зрелостни изпити по предмети по избор.
 
Неучебни ще бъдат също 9 юни (вторник) и 11 юни (четвъртък). На първата дата ще се проведе националното външно оценяване по Български език и литература за VII и X клас, а на 11 юни - националното външно оценяване по Математика за VII и X клас.

На 17 юни (сряда) е насрочено националното външно оценяване по чужд език за VII и X клас, на което учениците се явяват пожелание, поради което не е предвидено денят да е неучебен. Между 15 и 19 юни са насрочени по график оценяването на дигиталните умения на учениците в X клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ха-ха

преди 4 години

До: Елитен родителА Вие какво очаквате - колкото и добра да е някоя гимназия, това е просто средно образование. Няма да го вземат за счетоводител, защото няма ценз.

14

До елитен родител

преди 4 години

До преди 20 години от банковата гимназия излизаха със знания на счетоводител. Сега всички елитни гимназии ги направиха езикови гимнази, но без нужните преподаватели по език, т.е. никакви гимназии.

13

Shark

преди 4 години

До 12 Оф, ама аз като гледам и при теб не е по-различно.

fallback