Снимка: Булфото, архив
fallback

Модели  отказват да позират на студентите от Художествената академия. Причината - липса на пари.

В момента съм на една филия хляб на ден, споделя един от моделите пред bTV.

Тя смята, че може да не получи заплата и след Нова година.

Жената обаче не може да се откаже. Ако няма модели, студентите няма как да учат "Голо тяло".

Защото не може да си намери друга работа, тя предлага тялото си - облечено или съблечено, както пожелаят студентите и преподавателите.

Други модели обаче отказват да позират, докато не получат заплатите си.

Заплатите идват с решение от кабинета на ректора.

А той успя да намери решение. Четирите лева на час, които моделите изкарват като позират голи, ще им бъдат платени.  В същото време от два месеца преподавателите там няма заплати, нито студените стипендии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Lan

преди 4 години

Всъщност седенето, не е като седене пред телевизора - това е седене БЕЗ променяне на позата и изражението...Пробвайте, за тези, на които им е лесно. Освен това един акт рядко е повече от 4 часа. Т.е. сещате се колко печеолят на ден моделите от седенето...И накрая за крайно непросветените - студентите не стават за модели! Търси се нестандартността, тъй като младото и здраво тяло е лесно за изобразяване. А "недоволният" от академията - :) МИ твори си самостоятелно, гениите нямат нужда от нея!

22

художника

преди 4 години

Навремето ходих на "вечерни актове" в НХА. Плащахме по 50ст. на човек от джоба си. Веднъж бабата-модел се разболяла и теглихме ЧОП, кой да позира вместо нея. Падна се една студентка от която долния ми молив стана по-твърд от горния. Станах и напуснах залата, ама поне не ме беше яд за стотинките.

21

анонимен

преди 4 години

Много от студентите в НХА са злобни, завистливи и мързеливи. Много от тях си правят мръсно и се копират един друг щото са некадърни,нормално за деца на овчари.Бездарността се шири яко и са много надути и комплексирани.Може да чуете репликата често-,,Аз съм най-великия художник на 21-ви век,,Масово от тях са скотове.

fallback