fallback

Все по-малко часове по математика в училище и все по-лоши резултати на матурите. С 4 часа седмично математика в 5, 6 и 7 клас са недостатъчни, смятат преподавателите.

На фона на това, най-голям е недостигът на учители по математика, физика, химия и английски език, съобщиха от просветното министерство.
Oще по темата


Три години след въвеждане на новите учебни програми, се оказва, че седмокласниците се представят все по-слабо на външното оценяване по математика, става ясно в репортаж на Bulgaria ON AIR.

Причината според преподавателите  е намаляването на броя часове. За да наваксат със знанията, се налага да посещават допълнителни уроци преди матурите.

Часовете за упражнения не са достатъчни, твърдят учители. Програмата по математика в 4 клас е твърде олекотена, а в същото време в пети клас се въвеждат съвсем нови понятия, които изискват повече време за овладяване.

Математиката е свързана наука и всеки следващ клас разчита на предишния клас да бъде овладян материала.

Трудността и липсата на време за разбиране води и до намалявена на интересът на петокласниците към предмета, категорични са учителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

хм

преди 4 години

В някои паралелки часовете по ФВС са повече от часовете по МАТЕМАТИКА.

15

малко са я

преди 4 години

Всеки ден нов урок и тук-там упражнение. А преди имаше 6 часа математика - в 5 клас се учеха обикн. дроби, в 6 клас - десетични. А сега в 5 клас за 4 часа всичко..

14

Свиня

преди 4 години

Не знам как са часовете като количество , но знам че има тотална липса на дисциплина , строги и незаобиколими правила и безкомпромисен контрол. Когато се изгони от училище демокрацията, бг майките, фейсбук пиклите, наглите пиклювци, и учителското безхаберие,то да знаете всички часове ще стигат за всичко.

fallback