Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Образованието в България е толкова спорно през последните години, че вече родители, учители и ученици не знаят какво да очакват от новите програми, модели, учебници и правила. Или липса на такива.

По темата днес в "Директно" по Bulgaria ON AIR разговаряме със заместник-министъра на образованието Таня Михайлова.

На 8-ми септември светът отбеляза Международния ден на грамотността. За съжаление в България неграмотните лавинообразно нарастват - 38 % от децата не завършват започнатото образование, а някои дори не стигат до училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

196

икономист

преди 4 години

Пазарната икономика ни тласка към хаос и разруха, подобна на случилото се с изчезналите цивилизации на Шумер и Египет. Не сме си научили урока и сега пак се повтаря същото.Плановата икономика е начинът да избегнем този негативен сценарий.

195

икономист

преди 4 години

Не е ли по-добре първо да проучим какви са възможностите за производство на тази планета, и ако е възможно да ги увеличим благодарение на технологиите? Така ще знаем дали не се трудим напразно, и ще сме сигурни и спокойни за утрешния ден. Сега никой не знае кога ще е следващата икономическа криза. Ако произвеждаме повече, ще намалим малко темпото, за да може земята, от която добиваме ресурсите да се възстанови.

194

икономист

преди 4 години

12 порции храна дневно, ама ние сме 10 души. Тоест 4 души трябва да гладуват, дори след като са работили... Може другите да дадат по някой залък, но тогава и за тях храната няма да е достатъчна. Ако станем един ден 11 милиарда хора по света(има прогнози), тогава може да се озовем в същото положение, и ако произведените блага просто не достигат, тогава защо да работим? И без това няма да ядем всички, по-добре да следваме закона на джунглата и да премахнем всякакви икономически системи.

fallback