Архив: Булфото
fallback

Зрелостниците, които се явяват днес на държавния изпит по български език и литература, трябваше да пишат по откъс от "Бай Ганьо".

В 6.15 часа в Министерството на образованието и науката журналистка от вестник "Азбуки" генерира изпитния вариант за матурата по БЕЛ за сесията август-септември на 2019 година, съобщиха от МОН.

Изпитният вариант за теста е генериран от възможни над 11 милиона комбинации. На изпита, който се е състоял в 175 училища в страната, са се явили 3817 зрелостници.

Тестът по български език и литература се състои от три модула. Първият модул съдържа 30 затворени въпроса и носи 30 точки на зрелостниците.

Вторият е с 10 въпроса със свободен отговор, които носят 40 точки, а третият модул - 41-ият въпрос, е тема от посочено произведение от изучаван български автор, по която зрелостниците пишат есе или интерпретативно съчинение. Този модул носи 30 точки, авторът и произведението, което се падна беше откъс от "Бай Ганьо" на Алеко Константинов.

След 16.00 часа на интернет страницата на Министерството на образованието и науката ще бъде публикуван тестът от матурата и ключът с верните отговори към него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Значи политически изпит!Метафорка или ирония го наречете!

12

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Нали искаше да си вечен премиер. Такъв ще бъдеш! Ще дойде време да искаш да бягаш и няма да те пуснат. Ще дойде време ще гълташ хапчета с шепи. Няма да знаеш на кой Свят си и пак ще бъдеш НАШИЯ СУПРИЙМ ЛИДЕР. Няма да те оставят и секунда да похарчиш ***** Годините ще се нижат една след друга. Ще ти омръзнат дори магистралите. Тия парцали дето сега е*** ще се сменят с други. Лично ще видиш ЛИЦЕТО НА ЛЪЖАТА. Вече всеки твой крайник е в окови, които никой не може да махне.Така казах. Така ще бъде

11

Да да...

преди 4 години

Като в тотото, дращеш квадратчета, но разликата е, че винаги си изкарал матурата.

fallback