Снимка: архив, БулФото
fallback

Държавата обвързва получаването на месечни социални помощи с редовното посещение на детска градина или училище.

Oще по темата
Промените в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане бяха одобрени от правителството днес. Новите разпоредби са във връзка с приетите изменения в законодателството.

С приетите промени институциите ще получават информация и ще правят необходимата проверка на фактите и обстоятелствата за отпускане на помощта по служебен ред.

Това ще облекчи административната тежест за гражданите, които кандидатстват за социално подпомагане, съобщават от кабинета.

Мярката е една от тези за задържане на деца и ученици в риск от отпадане от образователната система.

Държавата вече създаде механизъм, по който да работят екипи, за да връщат трайно ученици в клас.

Наскоро стана ясно, че се предвижда два пъти седмично екипите да посещават домовете на деца, които без уважителни причини не са били на училище или детската градина. Те ще бъдат придружавани и от полицаи. Учителското съсловие обаче се възпротиви на тази мярка.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 години

Има един гарантиран жизнен минимум, който не може да бъде нарушен. Т.е. *** пак ще получават помощи, защото слизат под прага на въпросния гарантиран жизнен минимум и никакви пари не могат да им бъдат взети. Вариантът е принудителен труд, но и това не може да стане, защото България е подписала конвенция, че той не може да се прилага на територията й. И всичко отново се сипе в градината на училището и учителите и цялата отговорност се приписва на тях, все едно имат магически способности.

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 35Трябва да се предвиди и солидна санкция за учителите, които пишат бележки, без да има знания - например, да върне парите, които е получил под формата на заплата в рамките на последната учебна година.

33

Анонимен

преди 4 години

До БПФ 34Как така половината?Виж какво пише по-долу 31, който цитира Каракачанов - в някои села 90% от индийчетата са с диагноза астма или епилепсия.Знаеш какви пари получават отскоро майките на деца-инвалиди. Който си няма друга работа, да чака и да се надява, че тези ще престанат да раждат като изоглавени и ще започнат работа. Да не са луди?Луд е този, който им дава баницата.

fallback