Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

България със забележителни резултати от състезания по математика в Япония и Китай. Ученици от София, Русе, Стара Загора и Бургас донесоха на страната над 30 медала и пребориха участници от цял свят. В надпреварата са участвали над 1900 деца, съобщава Bulgaria ON AIR.

С 4 диамантени награди и 28 медала нашите ученици се завърнаха от олимпиадата по математика в Япония, където се изправиха срещу 1900 състезатели от 25 страни.

През изминалата седмица в Хонг Конг се проведе и 22-то Световно математическо състезание за ученици до 13 години, в което взеха участие 36 отбора.

България беше представена от учениците от Столичната математическа гимназия, 125-о Средно училище "Боян Пенев" и Природо-математическата гимназия в Бургас.

А след седмица друг отбор на Математическата гимназия в София ще замине за Южна Африка за ново оспорвано състезание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

честно

преди 4 години

Значи 30 деца могат да бъдат подготвени за Олимпиада по математика в чужбина, а на другите деца на България няма кой да обясни елементарни задачи по математика в училище и затова масово едвам изкараха 3-ки на матурата, имам чувство,че само 30 са ,, избраните деца",а другите вълци ги яли.

18

Анонимен

преди 4 години

Браво на тези медали, които са успели да си спеюелят математици!

17

Анонимен

преди 4 години

Единствения шанс за България е да затворим границите и да върнем комунизма.В противен случай Българската нация ще бъде обезкървена до 3 милиона половината от които ще са роми. После територията ще бъде превзета от съседните държави.Да не мислите че тази територия ще остане празна? Има много народи които отдавна си точат зъбите и при първа възможност пратят армиите.

fallback