Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Абсолвентите по право на Софийския университет "Св. Климент Охридски" положиха  клетва в пленарната зала на Народното събрание, след като получиха дипломите си на тържествена церемония.
Oще по темата

МОН: Готови са резултатите на зрелостните изпити

Празникът на абсолвентите протече в присъствието на председателя Цвета Караянчева, която връчи част от дипломите. Дъщерята на главния прокурор Сотир Цацаров - Диана, получи дипломата си лично от Караянчева. Диана е отличник на випуска. Баща й също присъства на церемонията.

Събитието се провежда за първи път в Народното събрание. Инициатива е на декана на Юридическия факултет на университета и бивш народен представител, и министър на образованието проф. Даниел Вълчев.

В Народното събрание бяха още и ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков, председателят на Конституционния съд Борис Велчев и изтъкнати юристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Shark

преди 4 години

Че някой да си е мислил обратното. Много ясно че ще е отличничка. сега ще и намерят топло местенце за няколко хилядарки и е уредена за цял живот. А децата на обикновените хора кучета ги яли, макар че някои със сигурност са по -умни от нея.

28

Toto

преди 4 години

А какво би казала Дианчето за КТБ дето беше фалирана и разграбена с помощта на баща и? А за близката дружба му Цацата и Пеевски?

27

икономист

преди 4 години

По принцип има логика завършилите юристи, да получат дипломите си точно в Народното събрание. Логиката е, че точно тези хора ще бъдат бъдещето на правораздаването в нашатата страна. А Народното събрание е мястото където се коват законите, които те ще прилагат. Може някои от тях ще участват и в създаването на законопроекти, а защо не и в тяхното гласуване.

fallback