Снимка: BulFoto архив
fallback

Слушалки тип „бръмбари“ изпушват в ушите на зрелостниците при продължителна употреба. За това предупредиха продавачи на този вид шпионска техника, станала много популярна сред ученици и студенти по време матури, изпити и олимпиади, съобщава „Монитор“.

Oще по темата

От "малките матури": Лъвът - подъл, лисицата - хитра. Кого избираш за приятел?

Проверка изданието показа, че устройствата не са предназначени за голямо натоварване, а от продължително използване кабелите и батериите се нагряват.

Всяка година кандидат-студентите измислят все по-нови начини, за да минат между капките и да си спестят ученето на 94 произведения от 15 различни автори. Не всеки обаче си дава сметка, че джаджите за преписване крият опасност.

 Един от най-разпространените начини за нелегално написване на отговора на въпросите е използването на слушалки тип „бръмбар“, които включват слушалка и микрофон, работещи с блутут връзка, чрез която се достига до верните отговори. Повечето от този вид продукти са с по 2 години гаранция, а в заглавията на офертите може да се види и че са незаглушими. Това, за което почти никой „търговец“ в онлайн пространството не предупреждава, е, че от нагряване устройството може да започне да пуши, а поради нискокачествените спойки кабелът да прекъсне.

Цената за една такава джаджа варира между 20 и 120 лв. като наемът може да струва 50 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Sasho

преди 4 години

Не казвам че издателите са прави, но вие изкарахте, че учат само за Турция и джамииПросто влезте в гуугъл и напишете еди си кой клас еди си каква програма.На дали от всички БЪЛГАРИ тук се е поинтересувал за това. Както винаги четем, без да мислим....

31

Ех

преди 4 години

Само ще кажа.че в някои региони масово им се попълват изпитите.за да се прикрие адската.отвращаваща неграмотност.и то на деца в 4 клас! А най-отвратителното е.че по "Човек и общество" се дават чисто географски въпроси.само и само децата да не знаят нищо историческо.както и неясно зададени въпроси от сорта"най-обширната"планина???? Децата писали Стара планина.но това не е верният отговор...трябваше по-конкретно да се зададе въпросът..

30

Анонимен

преди 4 години

Матурите демотивират децата, особено 7класниците. Учителите искат да се учи по всички предмети, но за да кандидатстват им взимат основно мат и бг! От дипломата взимат по два предмета и така приравняват онзи, който полага усилия по всички предмети, с онзи който учи само по два предмета. Когато закона приравнява тези деца, логично е учещото повече да откаже да го прави. Вие ще работите ли съвестно, ако заплатата ви е същата като на онзи който се скатава?

fallback