Снимка: Pixabay
fallback

Българите запазват консервативните си нагласи към образованието, като възпитанието и отношението към възрастните остават важни ценности. Това каза проф. д-р Росен Стоянов, преподавател в НБУ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Той обяснява, че се наблюдава криза в доверието към образователната система.

"Също така има определена нагласа на недоверие към медиите. Преобладава недоверие към медиите като институции и доверие към журналистите", посочи експертът.

Конвенционалните медии все още имат голяма сила заради популярността си сред по-зрялата част от обществото, обобщи гостът.

Преподавателят уточни, че отношението на българина към ЕС е позитивно с лек уклон към съмнение заради факта, че от началото на демократичния процес стандартът на живот не се е вдигнал достатъчно чувствително за по-голямата част от обществото. Но все пак в европейското изследване за ценностите българите заявяват, че има положителни промени, които се усещат, коментира той.

Според проф. Стоянов това, което застрашава стабилността на ЕС, е възходът на евроскептицизма.

Още по темата може да прочетете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Българите

преди 5 години

Не вярват вече на никого, и много добре знаете каква е причината. Така, че чесането на езика да е по друга тема!

9

АБС

преди 5 години

на политик или диплопат журналист или медии и или правителство или телевизия не вярвам на нищо като има проблеми в страната те веднаго отклоняват с друг проблем с ромите.или с русия

8

аха аха

преди 5 години

Спрете да гледате главните 4-5 телевизии и халтурките им и т.н журналисти ще почнат да вият на умряло.Щото не може да преформатират съзнанието на нацията.Цветанов веднага да се самосезира....тва е дезинформация...и фалшива новина,пусната от "неговите" експерти!!!Дистанционното решава...коя е истинската телевизия,всички журналисти са фалшиви,иначе ще са в кабеларка за 1 000 лв!!!

fallback