Снимка: bgonair.bg


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира безплатна финансова академия. Икономически експерти ще предават опита си на ученици.

"Академията стартира на първи февруари. Целта е младите хора с афинитет към финансовите науки да започнат от по-ранен етап да се запознават с банки, кредити и прочее. През изминалите години българинът изгуби много пари в различни финансови структури. А когато това се случи – цял живот губиш. Когато имаш финансова компетентност от ранна възраст се снабдяваш с много добра база. След това обучение ще има изпит, който ще действа като кандидат-студентски изпит за ВУЗФ. Ние имаме над 17 съвместни магистратури с бизнеса", отбеляза ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

В студиото на "Денят ON AIR" той поясни, че лекторите, които ще участват, са едни от най-добрите в университета.

"Революцията в образованието е най-погрешният метод. Резултатът от един продукт се вижда чак след 10-15 години. Университетите трябва да получават парите си на база качеството на услугата, а не на база брой на студентите. Броят на университетите не е голям. Проблемът е, че държавата трябва да мине към преструктуриране на университетите. Трябва да се стремим към приватизация на някои държавни университети", посочи още гостът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase