Снимка: БТА
fallback

При очаквано завишаване на замърсяването на въздуха до рискови нива училищата ще бъдат предупреждавани от РЗИ и МОН за предприемане на конкретни мерки.

Сред тях са ограничаване на провеждането на занятия на открито, включително посещения извън училище, както и учестен режим на влажно почистване в сградите, съобщиха от МОН.

В тази връзка просветният министър Красимир Вълчев е провел среща с представители на Националния институт по метеорология и хидрология и Регионалната здравна инспекция в София.

Ще бъде създадена нормативна възможност в дни с рискови нива на фини прахови частици във въздуха от учебни занятия, по преценка на родителите, да бъдат освобождавани ученици с хронични заболявания на дихателните пътища.

Екипи на Столичния инспекторат са извършили днес проверки на 30 автосервизи и пунктове за вторични суровини, на които са съставени предписания, съобщават от Столичната община. Най-много от проверените обекти са в районите "Искър" и "Връбница".

Екипи на общинска дирекция "Аварийна помощ и превенция" и полицията проверяват за горене на отпадъци на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Щерю

преди 5 години

При мръсен въздух най- добре е да не дишате 2-3 дена и това е...

11

ГЕРБушон

преди 5 години

Всички карат стари таратайки с изрязани катализатори и тук- там някой пали някой кюнeц на въглища, после пищят всички. Пуснали зелен билет за градския на третия ден от обгазаването, а честотата на транспорта си остана старата.

10

Анонимен

преди 5 години

Дано сте видяли репортаж от Пекин за чистотата на въздуха . Шест пъти по чист от софийския при 22 000 000 жители !!!!!Жалко , те си нямат Бойко !!!!

fallback