Снимка: БТА
fallback

Днес у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Международният ден на учителя. Той е повод за равносметка на извършеното, но и за разговор за нови, по-високи цели и задачи, за поставяне на важните въпроси за учителската професия и за мисията й в живота на всеки. Това се казва в поздравление от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и от ръководния екип на МОН към българските учители за Международния ден на учителя.

"Обществото разчита на Вас, скъпи учители, за да се справим с най-важните предизвикателства, пред които сме изправени.

Няма друга професия, от която толкова много да зависи бъдещето ни – духовното и социално-икономическото развитие на страната.

Вие сте най-важният гарант и за бъдещето на нашите деца. Благодарение на вас младите хора се превръщат в личности и започват самостоятелен живот. В тази най-отговорна дейност екипът на Министерството на образованието и науката ще продължава да полага всички усилия, за да Ви подкрепя.

Желая Ви здраве и все така всеотдайно да изпълнявате мисията си на просветители.", завършва поздравлението на министъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

Вълчев,и сега , като хвърлите повече пари, чакате всичко да се оправи с магическа пръчка, така ли? Колко училища затвориха завинаги врати? Децата намаляват, младите бягат да учат навън...Да не се наложи да учите суданци и сомалийци, а не българи.

20

май не е така

преди 5 години

Как от учителите зависи бъдещето? Нали и духовниците ще получават учителска заплата?

19

Министеро

преди 5 години

Учители, от вас нищо не зависи. Всичко зависи от нас, от икономистчетата дето ви нататрузихме делегираните бюджети на главите.

fallback