Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 4000 учители ще се пенсионират през тази година според данни на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа". В същото време младите преподаватели остават едва 1% от общия брой на учителите.

На фона на всичко това екип на Bulgaria ON AIR се срещна с един младеж, решил да напусне частния бизнес и да влезе в класната стая като учител.

Николай Гинчев е възпитаник на шуменското училище "Панайот Волов". Няколко години, след като напуска класната стая, той се връща отново в нея, но този път – като учител по информатика.

Завършил е компютърни технологии и доскоро е работил в спедиторска фирма. Сега обаче приема предизвикателството на работата с деца.

Смяната на естеството на работа не притеснява бъдещия учител. Той дори очаква с нетърпение първите си часове.

За да привлече вниманието на учениците, Николай е решил да заложи на новите технологии в часовете. Но е категоричен, че те не са всичко. Затова ще държи и на класически умения като правопис и математика.

 

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 3 години

Пича, ако е програмист в България ще взима минимум 2500 - 3000 лв. заплата. Аз не съм чувал/виждал програмист да работи в спедиторска фирма, а съм IT от 22 години.

50

Анонимен

преди 3 години

Горкият! Не заслужава подобна участ......

49

какъв програмист ?

преди 3 години

Тоя е завършил нещо свързано с компютри, но ако разбираше от програмиране щеше да работи като програмист. А то си пише че досега е работил в спедиторска фирма. Това няма нищо общо с програмирането. То ясно че кадърен програмист с учителска заплата не могат да го изкушат, та ще се радваме и на такива, ама поне не пишете че е програмист. Дано поне той самият осъзнава нивото си, щото ако сам си вярва че е програмист язък за децата....