Снимка: bgonair.bg
fallback



Бургас стана първият град в страната, в който родителите ще могат да поръчват обедното меню на децата си в училище чрез електронна платформа. Системата стартира пилотно за две учебни заведения през 2017, а от новата учебна година ще обхване вече всички училища в общината, предава Bulgaria ON AIR.

Адвокатът Момчил Момчилов започва да поръчва онлайн храна за своята дъщеря Ния, още когато платформата стартира пилотно. Вече е избрал менюто на третокласничката за първия учебен ден.

Чрез системата "електронен стол" родителите сами могат да определят бюджета за храна на детето си. Момчил е изчислил, че обикновено се вместват между 3-4 лв. за обяд на ден.

Възможностите за плащане са с кредитна или дебитна карта, или на място в стола.

Менюто се изготвя от диетолог на общината като се предлагат само ястия, приготвени от продукти по БДС.

Целта на системата е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

заяждане с храни

преди 5 години

Не мога да разбера какво се заяждате с тия храни? Ако детето изяде една принцеса с кашкавал , сандвич с парче шунка или кроасан, няма да стане слон. Голяма част от учениците прекарваха със солети.Това помня,че ядях в училище. Наяждах се, дори вечер не ми се ядеше.Защо се натрапва идеята,че едно дете трябва да яде непременно плодове или супи,ако не иска? Някой от министерството все повтаряше,че детето трябва да яде само по една ябълка. А замислил ли се е,че много от децата имат чувствителни зъби?

21

sneji.mladenova

преди 5 години

До 21st CenturyЧе какво ни има на нас - габровците, като не ни познавате и не знаете всъщност колко сме ларж и щедри, но не за глупости, а за истинските неща като наука и качествен живот, не говорете така! Габровци са стойностни хора и много трудолюбимви и спестовни! Навсякъде има добри и не чак толкова добри хора! И запомнете едно- габровеца не си дава парите ей така , за глупости, а само когато наистина си струва и си прави сметката така, че да оцелее и да е на печалба винаги! Това е!

20

Сандвич от къщи

преди 5 години

Съгласувайте го с хлапето - това е правилният ход - научете го да отбягва храна отвън - и да се привърже към домашно приготвената - на макс!

fallback