Снимка: Булфото, архив

Шестото и рекордно голямо издание на "Алея на книгата" в София ще бъде открито на 11септември от 17.00 ч. в Литературния кът до паметника на Алеко Константинов в пешеходната зона на бул. "Витоша", съобщават организаторите от асоциация "Българска книга".

Началото ще дадат министърът на културата Боил Банов и Джаз формация "София".

Книжното изложение на открито вече успешно премина през Пловдив и Варна.

В столицата белите шатри традиционно ще са разположени в пешеходната част на бул. "Витоша", от пресечката с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска".

Алеята ще продължи до неделя, 16 септември, с работно време всеки ден от 10.00 до 20.00 ч.

Повече от 60 водещи български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма - с премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята. В сряда, 12 септември, от 18.00 ч. той е домакин на литературно четене в памет на поета Евтим Евтимов и награждаване на победителите в Националния конкурс за любовна лирика "Горчиво вино - 2018".

Между гостите в културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, чешкият писател Мартин Райнер и други. Събития ще са в Литературния кът, книжарници и партньорски локации в градския център.

Коментари Напиши коментар

5

Nzz

преди 7 месеца

Ще има ли намаление?

4

Emeka

преди 7 месеца

Книжните издания, които са предпочитани у нас са: жълти вестници, порно списания и ... салфетки!

3

Анонимен

преди 7 месеца

До ikar 2
Това е така но не се отнася за 80Те %.