fallback

По-малко от седмица преди да удари първият учебен звънец, някои училища вече имат списък с необходимите пособия за първокласниците.

Това са тетрадки с тесни и широки редове, лепила, ножички, гланцови блокчета, блокчета за рисуване, цветни моливи. В различните книжарници обаче цените варират, разказва Bulgaria ON AIR.

Очаквано най-скъпа е раницата. Цените варират от 40 до 250 лева, в зависимост от качеството и марката. Все повече се набляга на ортопедичните раници.

Това са раниците с твърдо дъно и твърди гърбове, които са удобни за първокласниците, тъй като лесно се подреждат. Те варират от 90 до 130 лева.

Татяна и нейният син вече са започнали с покупките за първи клас, по списък от училището.

"Около 100 лв. излиза всичко това да купя. Ще му трябват маратонки и два анцуга за физическото възпитание. Това са още 100 лева", споделя майката.

Бюджетът за първокласника може да се увеличи, ако училището има и задължителна униформа , която трябва да се закупи.

Учебниците от първи до четвърти клас са безплатни, но има и допълнителни учебни помагала – платени, за които класните ръководители информират на родителската среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

БАБА

преди 5 години

Умници,това дете го имаш от 7г.внезапно ли се оказа,че ще тръгва на училище и ще трябва да му купиш това онова за 200 лв.Ама що за въпроси за обсъждане .Научи го на ценности.

25

Анонимен

преди 5 години

С какво са олекнали? Със 100 лева?! Ако нямаш 100 лева за първия учебен ден на детето ти за какво се хабиш да го правиш и да го раждаш. Изключвам хората, които са преживели големи житейски трагедии. Останалите трябва да ви е срам.

24

Анонимен

преди 5 години

Vilislav-е, чета ти глупостите и си представям какви *** продаваш. Не е зле да се ориентираш към пазара в UK. Доста по-качествени неща на половин цена от блокуците, които внасяш ти. Надали ще ме разбереш и да се опитам да ти обясня. Раница издържала една година... Моето дете носи шведска Thule за 80лв. вече трета година. Тук ги продаваш за 200+лв., но я взехме намалена от UK. Ограмоти се, барем започнеш нещо нормално да продаваш.

fallback