fallback

Български ученици получиха престижна номинация за състезание по дебати в САЩ. Те бяха селектирани сред 2500 деца. За да стигнат дотам, те грабнаха златни отличия от Световното първенство по дебати на английски език в Барселона.

Но таксата за САЩ от 5000 лева е непосилна за учениците, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Барселона българчетата имали шанс да премерят сили с най-острите умове от над 56 държави. Темите са провокативни: Каква би била съдбата на Гърция, ако боговете станат политици?

Младите дебатьори имали шанс да премерят сили с най-острите умове от над 56 държави. Темите са провокативни: Каква би била съдбата на Гърция, ако боговете станат политици?

Състезателите ни умело защитили тезата, че боговете биха били добри управници.

Срокът, в който можем да подкрепим умелите дебатьори от Румънската гимназия в София, е едва първи септември, когато трябва да потвърдят участието си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

До 10 и 12 Първо за думата -дебатьор,това е някаква нова измишльотина на нашите демократи,която от граматична гледна точка в българския език е пълна глупост!Сигурно на някой сегашен българик му е дошла на ума! А що се отнася до темите на дебатите-от глупави по-глупави в държавата ни има толкова наболели теми за дебат ,че с години няма да бъдат изчерпани! Реалният живот в държавата и как се обслужва от управниците е най-сериозната тема за дебати ,другото е алабалистика и прах

16

Гост

преди 5 години

Браво! значи от България са класирани поне 5 отбора! (Познавам останалите 4.) Успех на участниците! Дано успеят да заминат и тези деца. Състезанието е изключително силно!

15

Анонимен

преди 5 години

До До всичкиПо полезни от това да произведеш нещо за другите няма да са дебатите.

fallback