Снимка: Булфото, архив
fallback

920 лева става началната учителска заплата от 1 януари догодина. Това е разписано в колективния трудов договор между министъра на образованието и синдикатите, съобщават от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Минималната заплата за старши учител става 955 лв., за главен - 1005 лв.

Oще по темата

Най-ниската заплата за главен учител ще е 1005 лева, а за директор 1140 лева.

От профсъюза припомнят, че според обещанията на финансовия министър Владислав Горанов, при възможност на Държавния бюджет увеличението ще стане факт от месец октомври още тази година.

Представителното облекло на учителите и директорите е договорено в минимален размер от 430 лева, а при пенсиониране учителите ще получават по 10 и половина работни заплати.

Педагозите получават вече задължително три допълнителни плащания на знаковите за учителството дати: 24 май, 15 септември и 1 ноември.

Важността на учителската и директорската квалификация е гарантирана с нарастване на 1,2% от годишните средства за работна заплата на педагогическия персонал.

Договорено е включването на педагогическите специалисти в квалификационни курсове, предварително съгласувани със социалните партньори и след обсъждане на педагогически съвет, и утвърдени от директора.

Увеличението на допълнителното заплащане с над 30% на професионално квалификационните степени измиват срама от запазените малки разлики между кариерните учителски и директорски длъжности, посочват от КТ "Подкрепа".

Представителното облекло на учителите и директорите е договорено в минимален размер от 430 лева, а сумата за работно облекло на непедагогическите кадри се увеличава на 300 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 5 години

До Човек от систематаНеграмотник!Ти прочете ли какво си написал и по-важно,как си го написал.Наистина учителя,който те е учил на четмо и писмо ,не заслужава заплатата си.Какво пазят и каква заплата заслужават неграмотници като теб?!

68

валери иванов

преди 5 години

ВНИМАНИЕ! В Националната финансово стопанска гимназия София един учител е уволнен под натиска на родители и ученици, защото пише реални оценки. Това ли е нашето образование?

67

ok

преди 5 години

До Анонименok

fallback