Архив: БТА
fallback

Модерно образование и иновации – това е шансът на България и на Европа, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция в "София Тех парк". Темата е "Educate to create" – от дигитални ползватели към дигитални създатели".

"Резултатът от тази конференция очакваме да бъде много важен - изготвяне на призив за действие от София, който се надяваме да начертае конкретни стъпки и да даде тласък на дигиталното образование, както в България, така и в цяла Европа", каза още тя.

По думите й качественото образование е ключов фактор за развитието на икономиката.

"Модерно образование и иновации – това е шансът на България, това е шансът на Европа. Този шанс е днес, утре ще бъде късно – време е да действаме. Искам да поздравя българското правителство и Министерството на образованието и науката с много активните реформи, които провеждат в момента в българското образование. Резултатът в образованието, както знаем, за съжаление не идва утре, той ще дойде много по-късно, но усилията си заслужават", допълни още Фандъкова.

Тя припомни, че Министерски съвет прие над 11 програми за модернизация на българското образование.

"Най-важни са инвестициите в учителите и обучението им. Ако искаме създатели днес или утре, трябва да имаме учители създатели. Нека първо да си пожелаем всички учители да бъдат дигитални ползватели, което все още не е факт, но да мислим и по-смело, да привличаме млади учители, да привличаме не само учители с дигитални умения, а и създатели", каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

До 31

преди 6 години

Да бе ,2000, а останалите да кретаме със 600, лв заплата? Учителите не трябва да взимат повече от 1000 лв, една предостатъчна за да се намерят качествени. През социализма сме имали добро образование, но учителите не са взимали 5000 лева! Трябва контрол, а не разточителни заплати! Учителството е призвание, ако искат хилядарки да стават манекенки! Същото се отнася за вечно недоволните лекари, полицаи и прочие...

47

Клара

преди 6 години

То и сега образованието е модерно. В осми клас учат в седмицата 13 часа английски и два часа български език. Това им е последната реформа! Не се чудете защо след това бягат навън. Ами те не знаят български! Как да ви разберат!98229

46

Анонимен

преди 6 години

45, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЕДНАКВО ГЛУПАВИ, ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ В РАЗЛИЧНИ СЕМЕЙСТВА, ТАКИВА КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА УМСТВЕНОТО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦАТА СИ И ТАКИВА С ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ИНСТИТУЦИИТЕ, АЗ ЛИЧНО ДЪРЖАХ ВСЕКИ ДЕН ДА УЧИМ ЗАЕДНО И РЕЗУЛТАТИ ИМАШЕ- МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ И ДВЕ ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ. ЕДНО Е ДА РАБОТИШ ИНДИВИДУАЛНО, ДРУГО Е ДА РАБОТИШ С 27 ДЕЦА ПРИТИСКАН ОТ РАМКИТЕ НА УЧЕБНИЯ ЧАС.

fallback