Снимка: архив Reuters

"Шегаджии" сипаха спирт за горене в бутилката с вода на съученик, той отпи и завърши деня вместо в училище в Спешна помощ.

Драмата се разиграла миналия петък в шуменското СУ "Сава Доброплодни". Двама шестокласници решили да си направят майтап с трети по време на час по физическо.

Повечето деца били оставили край игрището половинлитрови бутилки с вода. Двамата "шегаджии" били купили спирт за горене, за да запалят с него стар мобилен телефон. Междувременно решили да го използват за майтап с приятеля си.

Докато той играел мач те незабелязано долели във водата му от спирта за горене, разказва "Монитор". При една от почивките момчето надигнало шишето. Приятелчетата уж му били казали: "Недей, че вътре има спирт!", но с думите "Е кво ще ми стане!" - хлапакът бил надигнал шишето.

Първоначално момчето било добре, но малко преди шестия час, около 18 часа, се оплакало, че не се чувства добре.

Завели го веднага при сестрата в училище и там след разпит и на майтапчиите лъснала шегата. От училището веднага се обадили на майката на пострадалото дете и за по-малко от 15 минути момчето било в "Спешното". На място са му направили промивки и го оставили за наблюдение до неделя.

"Между децата не е имало конфликт, приятели са и в случая става въпрос за изключително глупав опит за шега.", обясни директорът на училището Албена Иванова - Неделчева. В понеделник били извикани и родителите на шегаджиите, обяснения са взети и на преподавателя по физическо възпитание. Още в петък пък е било уведомено Регионалното управление по образованието.

Тепърва с казуса ще се занимава и педагогическият съвет. В сряда и трите момчета били отново на училище и играели заедно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase